mandag 29. mars 2010

Hmmm....Søte fristelser.........

Sjokolademousse
Ingredienser til 6 pers


2 dl kremfløte

225 g kokesjokolade

4 stk eggeplomme

2 stk eggehvite

100 g melis


Slik gjør du:

Pass på å ha romtempererte egg.

1. Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt.

2. Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør litt i den underveis.
3. Stivpisk eggehvitene med melis. Bland forsiktig sammen den smeltede sjokoladen med eggeplommene, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene.

4. Ha sjokolademoussen i porsjonsformer, eller en stor bolle. Settes kjølig i minst 2 timer før servering. Server sammen med litt pisket krem.

Tips: Kan lages 1-2 dager før bruk. Du kan smelte sjokoladen i microen i stedet for i vannbad. Smeltes på lav effekt i 30 sekunder av gangen. Rør i mellom hver gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar