mandag 21. februar 2011

AVOKADO - en grønn næringsbombe



AVOKADO - min favoritt til frokost


Visste du at avokado gir deg ekstremt mange helsefordeler til gjengjeld for kaloriene?

Den saftige, grønne frukten er proppfull av sunne næringsstoffer som kroppen behøver.
Frukten er en super kilde til vitamin A, vitamin C, vitamin E og B-vitaminene folat, tiamin, pyridoksin, riboflavin og niacin. Avokadoen gir deg også fiber, magnesium og kalium. I tillegg inneholder den runde frukten lite sukker.

Avokado er mettende, men den gir deg mye sunt fett og næring tilbake for kaloriene. Ca. 90% av kaloriene i avokado kommer fra fett, der mesteparten består av sunt enumettet fett som kroppen behøver. Det halvfaste avokadofettet er gunstig i forebyggelsen av dårlig kolesterol og hjerte- og karsykdommer.
Avokado er en super antioksidant og en god kilde til kostfiber.

Frukten kan lett nytes alene. Det er bare å dele avokadoen i to, ta ut steinen, og spise halvdelen med skje toppet med litt krydder. Næringsrik avokado er også herlig i matretter, som salater, fiske- og skalldyrsretter, til kylling, brødmat, og i tortilla-lefser.

Ikke alle er like glad i smaken alene, men sammen med annen mat er det nydelig.
En kjapp, enkel frokost kan være moset avokado på knekkebrød; toppet med kokt skinke og tomatskiver.

 Som guacemole liker jeg å lage det så rent som mulig; kun moset avocao med en liten ss lettrømme i. Da får jeg alle barna til å spise det også :-)

En god lunsj :  Reker- egg - avokado

Bland det du liker og nyt !




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar